MENY LUNCH

Måndag till Fredag kl. 11:30 till 15:00

"Den, som äter bra, arbetar bättre"

Förrätt


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Östgötsk grön ärtsoppa med handpillade räkor - 145 kr

Gröna ärtor, handpillade räkor, sockerärt, kycklingbuljong smaksatt med stjärnanis och gul lök. Riven pepparrot och vispad grädde. Toppas med dill och ärtskott.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


Egenkokt nyponsoppa med mandel och yoghurt - 125 kr

Soppan kokas och serveras kall med ett flytande potpuri av mandelflarn lite bär och citronmeliss som en ö i Vättern.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Drycker


... rekommenderar vi gärna som passar till på plats, annars finner ni dem själva i vår dryckeslista.


Varmrätter


Plate de Jour (Dagens rätt) - 145 kr (ingår smör, bröd och bryggkaffe)

Vecka 39, dagens rätt som serveras tills den tar slut.

Måndag: Pannbiff med smörstekta champinjoner, svartvinbärsgelé, gräddsky samt potatispuré.

Tisdag: Ättiksinlagd strömming med dillmanonnäs, pressgurka och kokt potatis.

Onsdag: Plommonspäckad fläskkarré med Rönnerdahls äppelmos, haricovert och stött potatis.

Torsdag; Västerbottenostgratinerad torsk med skaldjurssås, vaxbönor och dillpotatis.

Fredag: Wallenbergare med brynt smör, ärtor, rårörda lingon och potatispuré.


Alltid på rönnerdahls

Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


(Veg) Kroppkakor fyllda med Karl-Johansvamp med kantareller, Vreta gulärt, grönkål, brynt smör och rårörda lingon - 195 kr

Vår vegetariska rätt är en klassisk kroppkaka på potatis, ägg och vetemjöl. Fylls med pannfräst Karl-Johansvamp, lök och kryddpeppar. På botten liggen en ragu av Vreta gulärt och grönkål. Allt toppas med brynt smör och rårörda lingon.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.