Meny Lunch Motala

MENY LUNCH

Måndag till Fredag kl. 11:30 till 15:00

"Den, som äter bra, arbetar bättre"

Förrätt


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Rönnerdahls lantpaté - 145 kr

Med pistagenötter på kavringsbröd samt äpplesallad..


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


LingonPäron med vaniljsås - 125 kr

Serverar höstpäron som kokts med rårörda lingon och krämig vaniljsås.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Drycker


... rekommenderar vi gärna som passar till på plats, annars finner ni dem själva i vår dryckeslista.


Varmrätter


Dagens rätt - 110 kr (sallad, smör, bröd och bryggkaffe ingår)

Vecka 48


Måndag: Kummel med hummersås, vaxbönor & kokt potatis.

Tisdag: "Kåldolmens Dag" med gräddsky, rårörda lingon & kokt potatis.

Onsdag: Grillrökt fläsksida med savoykål, äpple, kapris & rostad potatis.

Torsdag; Stekt lax med gräslökshollandaise, purjolök & kokt potatis.

Fredag: Grillad biff med tomat, bacon, haricots verts & potatispuré.

Alla vardagar:

Lutfisk med gröna ärtor, bechamelsås, kryddpeppar & kokt potatis.


Alltid på rönnerdahls lunch - 145 kr

Raggmunk med stekt fläsk & rårörda lingon.

Mormor Signes köttbullar i gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & kokt potatis.

Dagens fångst serveras med räkor, pepparrot, ägg, brynt smör & kokt potatis.


Alltid på rönnerdahls

Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


(Veg) Kroppkakor fyllda med blandad svamp, Vreta gulärt, grönkål, brynt smör och rårörda lingon - 195 kr

Vår vegetariska rätt är en klassisk kroppkaka på potatis, ägg och vetemjöl. Fylls med pannfräst blandad svamp, lök och kryddpeppar. På botten liggen en ragu av Vreta gulärt och grönkål. Allt toppas med brynt smör och rårörda lingon.


Räkmackan XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.