Meny höst Hammarby Sjöstad

MENY

Tisdag - Lördag från kl. 16:00

"Det finns fyra viktiga saker: humor, vänlighet, skönhet och riktigt goda Svenska matklassiker"

Förrätter


G.S.S – Gubbröra, Skagen och Sik (tre små canapéer) - 165 kr

Gubbröra: Ansjovis, matjessill, hårdkokt ägg, kaviar, gräslök, dill, creme fraiche, majonäs och rödlök. Toppas med ägg och gräslök.

Skagen: Hackade räkor, dill, majonäs, aningen citronsaft och pepparrot. Toppas med dill, sikrom och citron.

Sik: Rökt sik på kavring med hovmästarsås, picklad rödlök och dill.


Handskuren råbiff - 145 kr
Råbiff av flankstek med worcestersås och kallpressad rapsolja. En emulsion på grillad salladslök med dijonsenap, kaprisbär, inlagda rödbetor, rödlök och äggula. Toppas med grön krasse.


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


Kryddbakat  äpple med havre, kolasås och egengjorda vaniljglass - 155 kr

Serverar äpplet varmt efter kärleksfull behandling av smör, honung och kardemumma. Bakad havre-crunch och egenrörd kolasås samt vår vaniljglass.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och HÖLÖ brännvin (inslag av citron och fläder). Rullas i florsocker.


Varmrätter


Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Wallenbergare - 235 kr

Kalvfärs. Ärtor, sockerärter, rårörda lingon och brynt smör. Med potatispuré.


Köttbullar - 195 kr

Serveras i gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Med potatispuré.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.