Meny vinter

MENY

från 1a mars 2022 Måndag - Lördag från kl. 16:00

"Det finns fyra viktiga saker: humor, vänlighet, skönhet och riktigt goda Svenska matklassiker"

Förrätter


Rönnerdahls lantpaté - 145 kr

Med pistagenötter på kavringsbröd samt äpplesallad.


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


LingonPäron med vaniljsås - 125 kr

Serverar höstpäron som kokts med rårörda lingon och krämig vaniljsås.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Varmrätter


(VEG) Grönkåls”Klimp” med kantareller och Prästost - 225 kr

Klimp är Svensk gnocchi som smaksätts med grönkål. Serveras med frästa kantareller, rårörda lingon, gråärt och allt toppas med brynt smör och riven Prästost.


Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Wallenbergare - 235 kr

Kalvfärs. Ärtor, sockerärter, rårörda lingon och brynt smör. Med potatispuré.


Mormor Signes Köttbullar - 195 kr

Serveras i gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Med potatispuré.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


Rimmad Lax med dillstuvad potatis - 225 kr

Vi på Rönnerdahls rimmar laxen i två dygn med lämplig mängd salt och socker, kokar potatisen som stuvas med dill.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.