Meny vinter Motala

MENY

Måndag - Lördag från kl. 16:00

"Det finns fyra viktiga saker: humor, vänlighet, skönhet och riktigt goda Svenska matklassiker"

Förrätter


Rönnerdahls lantpaté - 145 kr

Med pistagenötter på kavringsbröd samt äpplesallad.


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


LingonPäron med vaniljsås - 125 kr

Serverar höstpäron som kokts med rårörda lingon och krämig vaniljsås.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Varmrätter


Kroppkakor fyllda med blandad svamp, Vreta gulärt, grönkål, brynt smör och rårörda lingon - 195 kr

Vår vegetariska rätt är en klassisk kroppkaka på potatis, ägg och vetemjöl. Fylls med pannfräst blandad svamp, lök och kryddpeppar. På botten liggen en ragu av Vreta gulärt och grönkål. Allt toppas med brynt smör och rårörda lingon.


Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Wallenbergare - 235 kr

Kalvfärs. Ärtor, sockerärter, rårörda lingon och brynt smör. Med potatispuré.


Mormor Signes Köttbullar - 195 kr

Serveras i gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Med potatispuré.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


Rimmad Lax med dillstuvad potatis - 225 kr

Vi på Rönnerdahls rimmar laxen i två dygn med lämplig mängd salt och socker, kokar potatisen som stuvas med dill.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.