MENY

Måndag - Lördag från kl. 16:00

"Det finns fyra viktiga saker: humor, vänlighet, skönhet och riktigt goda Svenska matklassiker"

Förrätter


G.S.S – Gubbröra, Skagen och Sik (tre små canapéer) - 165 kr

Gubbröra: Ansjovis, matjessill, hårdkokt ägg, kaviar, gräslök, dill, creme fraiche, majonäs och rödlök. Toppas med ägg och gräslök.

Skagen: Hackade räkor, dill, majonäs, aningen citronsaft och pepparrot. Toppas med dill, sikrom och citron.

Sik: Rökt sik på kavring med hovmästarsås, picklad rödlök och dill.


Toast Pelle Janzon - 175 kr

I botten ligger en smörstekt och kantskuren kavring, ovanpå läggs en bädd av utbankad rå oxfilé, därtill görs en ring av rödlök och gräslök, i ringen spritsas en inre ring av sikrom med en eggula på toppen. Kryddas med flingsalt och nymald svartpeppar. Enligt praxis bör sidorna vikas över mitten av brödet som ett litet paket då sker magi redan vid första snittet med kniven.


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


Egenkokt nyponsoppa med mandel och yoghurt - 125 kr

Soppan kokas och serveras kall med ett flytande potpuri av mandelflarn lite bär och citronmeliss som en ö i Vättern.


Kryddbakat Alice äpple med havre, kolasås och egengjorda vaniljglass - 155 kr

Serverar Alice äpplet varmt efter kärleksfull behandling av smör, honung och kardemumma. Bakad havre-crunch och egenrörd kolasås samt vår vaniljglass ackompanjerar höstäpplet Alice.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Varmrätter


Kroppkakor fyllda med Karl-Johansvamp med kantareller, Vreta gulärt, grönkål, brynt smör och rårörda lingon - 195 kr

Vår vegetariska rätt är en klassisk kroppkaka på potatis, ägg och vetemjöl. Fylls med pannfräst Karl-Johansvamp, lök och kryddpeppar. På botten liggen en ragu av Vreta gulärt och grönkål. Allt toppas med brynt smör och rårörda lingon.


Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Wallenbergare - 235 kr

Kalvfärs. Ärtor, sockerärter, rårörda lingon och brynt smör. Med potatispuré.


Köttbullar - 195 kr

Serveras i gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Med potatispuré.


Gräddstekt abborre med kantareller, sikrom, smörssås med dill och stött mandelpotatis  - 320 kr

Abborrfiléerna steks i smör och rapsolja där stekfettet blandas med kokt och stött mandelpotatis. Gräddsåsen består av vitt vin, lök och dill, allt toppas med kantareller, sikrom och dillkvist.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


Rönnerdahls viltkorv på kronhjort med kantareller, brysselkål och potatispuré - 235 kr

Vår viltkorv röks med alspån och steks i rappsolja. Kantarellerna syltas och serveras kalla. Med korven steks brysselkål och rödvinssky. Serveras med len potatispuré och toppas med lingon och persilja.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, väl avhhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.