Meny Ála Carte

MENY

Tisdag - Lördag från kl. 16:00 - sent

Tuesday - Saturday h. 16:00 - late

"Det finns fyra viktiga saker: humor, vänlighet, skönhet och riktigt goda Svenska matklassiker"

"There are four important things: humor, kindness, beauty and really good Swedish food classics"

Förrätter (Entrees)


Råraka med sikrom, silverlök & gräddfil -  135 kr


Hummersoppa med jordärtsskocka, musslor, gräslök & färskost - 115 kr


Matjesill med prästost, rödlök, mandelpotatis & brynt smör - 95 kr


Råbiff med kapris, äggula, senapskräm & rödbetor -  135 kr


Desserter (Desserts)


  * Bakad vaniljkräm med rårörda bär – 85 kr


  * Hallongrädde med mandelkaka, choklad & björnbär – 95 kr


  * Skärvångens Linus serverad med marmelad & surdegbröd – 75 kr


  * Rönnerdahls tryffel, kryddad med Östgöta sädesbrännvin - 45 kr


Varmrätter (Main courses)


* Halstrad fjällröding med blomkål, sikrom, kokt potatis, champinjon- & gräddsås - 265 kr


* Blåmusslor med isterband, grädde & persilja - 1/1 235 kr135 kr)


* Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong  -195 kr


* Bakad selleri med prästost, gråärt, spetskål & mandelpotatis  - 175 kr


* Grillad svensk biff med rödvinskokt lök, krasse & mandelpotatis - 245 kr


* Wallenbergare med ärtor, brynt smör, rårörda lingon & potatispuré  - 195 kr


* Mormor Signes köttbullar med rårörda lingon, pressgurka & potatispuré -175 kr


* Raggmunk med stekt fläsk & rårörda lingon  - 145 kr


... rönnerdahls eftersträvar att gastronomiskt ge våra Svenska matklassiker en chans att få briljera med sin ursprungliga form och smak samt ge de mästerkockar som skapat dessa läckra maträtter den vördnad och det erkännande de förtjänar. Tack, husmamsell Kajsa Warg, Tore Wretman, Verner Vögeli, Erich Schaumburger och vår ”Chef of the Chefs” Conny Gustafsson.

Smaklig spis.

... rönnerdahls strives to gastronomically give our Swedish food classics a chance to excel with their original form and taste and to give the master chefs who created these delicious dishes the reverence and recognition they deserve. Thank you, housekeeper Kajsa Warg, Tore Wretman, Verner Vögeli, Erich Schaumburger and our "Chef of the Chefs" Conny Gustafsson.

Enjoy your meal.