MENY

Alla dagar från kl. 16:00

"Bara de sinnessjuka tar sig själva på helt allvar"

Förrätter


G.S.S – Gubbröra, Skagen och Sik - 165 kr

Gubbröra: Ansjovis, matjessill, hårdkokt ägg, kaviar, gräslök, dill, creme fraiche, majonäs och rödlök. Toppas med ägg och gräslök.

Skagen: Hackade räkor, dill, majonäs, aningen citronsaft och pepparrot. Toppas med dill, sikrom och citron.

Sik: Rökt sik på kavring med hovmästarsås, picklad rödlök och dill.


Östgötsk grön ärtsoppa med vätternkräftor - 145 kr

Gröna ärtor, vätternkräftstjärtar, sockerärt, kycklingbuljong smaksatt med stjärnanis och gul lök. Riven pepparrot och vispad grädde. Toppas med dill och ärtskott.


Handskuren råbiff - 145 kr

Råbiff av flankstek med worcestersås och kallpressad rapsolja. En emulsion på grillad salladslök med dijonsenap. Kaprisbär, inlagda rödbetor, rödlök och äggula. Toppas med smörgås- och blomsterkrasse.


S.O.S - 155 kr

Smör Ost Sill. 3 sorters inlagd sill, lagrad prästost, hackad röd- och gräslök, hängd gräddfil och färskpotatis med dill.


Desserter


Utvalda ostar - 165 kr

Olika ostvarianter från "Ladugård 206" utanför Vadstena. Med marmelad och fruktbröd.


Crème brûlée med hallon - 125 kr

Grädde, mjölk, vaniljstång, socker och äggula. Bränns av med råsocker och toppas med hallon.


Chokladfondant med vaniljglass, blåbär och maräng - 145 kr

Vaniljglass och chokladfondant gjord på 70 % choklad. Med maräng och blåbärscremeux. Toppas med blåbär och citronmeliss.


Rönnerdahls tryffel - 45 kr

70 % choklad, grädde, salt, smör och Östgöta sädesbrännvin (inslag av honung, halm och russin). Rullas i florsocker.


Drycker


... rekommenderar vi gärna drycker som passar till på plats, annars finner ni dem själva i vår dryckeslista som är under skapande.


Varmrätter


Nässelgnocchi med toppmurkla från Motala - 195 kr

Gnocchi på kokt potatis och torkade nässlor, brynt smör, rund toppmurkla (plockad vid Göta Kanal av våra kockar) fräst med sotad lök och skuren gräslök. Gråärt och tomater från grannbyn Varv. Toppas med riven, lagrad prästost.


Biff Rydberg - 295 kr

Oxfilé med tärnad potatis. Fint skuren, sauterad lök (inkokt med socker, lagerblad och öl). Äggula och senapsgrädde. Toppas med skuren persilja.


Wallenbergare - 235 kr

Kalvfärs. Ärtor, sockerärter, rårörda lingon och brynt smör. Med potatispuré.


Köttbullar - 195 kr

Serveras i gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Med potatispuré.


Rimmad lax och dillstuvad potatis - 225 kr

Med hovmästarsås på socker, senap, kallpressad rapsolja, kaffe och dill.


Rökt sik - 255 kr

Med sikrom, ägg, picklad gurka, picklad rödlök och hängd gräddfil. Toppas med rödlök, dill, gräslök och "ogräs" samt citron. Med färskpotatis.


Fisk- och skaldjursgryta med aiôli och krutong - 245 kr

Lättrimmad fisk, räkor och blåmusslor. Gryta på krossad tomat, rotselleri, morot, potatis, blekselleri, paprika, zucchini, apelsin, saffran, lagerblad, vitlök, timjan och rosmarin.

Aiôli på ägg, vitlök, senap, oliv- och rapsolja.
Krutong, rostad i örter, vitlök och olja.


Trädgårdssallad med kyckling - 195 kr

Urbenat kycklinglår. Olika sorters sallad och "ogräs". Blancherad broccoli, sockerärter, sotad lök, gurka, tomater från grannbyn Varv och haricots verts, krutonger och Nobisdressing. Toppas med citron och persilja.


Räkmacka XL med 200 g - 225 kr

Handpillade, välhängda räkor med majonäs på rågbröd. Kokt ägg (64 °C), urkärnad gurka, små tomater från grannbyn Varv, picklad rödlök, citronklyfta och dill. 


... vi på rönnerdahls strävar efter att tillaga maten med närodlade och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Dessutom tillreds det mesta från råvara till serverad tallrik.